Ofte stilte spørsmål
Parkering & ankomst
-
Rett utenfor tindesenteret er der en parkeringsplass hvor du kan stå tre timer gratis om vinteren og to timer om sommeren. Les mer om oppdatert parkeringsinformasjon i Åndalsnes sentrum her.
-
Alle som skal delta på en organisert tur hos oss anbefales å parkere på en av langstidsparkeringene på Åndalsnes. På motsatt side av Jernbanestasjonen, Victoria plassen (Isfjordsvegen) er det en langtidsparkering. Det er også mulig å parkere ved Rauma kulturhus, Øran Stadion og Romsdalshallen parkering for litt kortere anmarsj til Via Ferrata.
-
Norsk Tindesenter er midt i Åndalsnes sentrum (Havnegata 2). Reiser du langveis fra er det flere måter å komme seg hit på i tillegg til å kjøre bil:
Tog
Reis med Raumabanen, kåret til en av verdens vakreste togreiser! Korresponderer med regionstog fra Trondheim og Oslo. Se sj.no eller vy.no for billetter.
Buss
Det er daglige bussavganger til Åndalsnes fra Molde, Ålesund og Oslo. Se frammr.no for billetter.
Fly
I Molde lander flyene nesten midt i byen. Deretter er det i overkant av en time med buss til Åndalsnes. Det er gode bussforbindelser med mange avganger hver dag.
Dere kan også fly til Vigra flyplass utenfor Ålesund, men da er det noe mer kronglete å komme seg til Åndalsnes med buss.
Via ferrata
-
Vi har satt foreløpig dato til 1. juni. Før vi åpner må rutene gjennomgås og eventuelle skader etter vinteren repareres. Dette avhenger av vær og tilgang på spesialkompetanse, og derfor vanskelig å vite eksakt dato. Vi åpner tidligere om alt ligger til rette for åpning.
-
Alle som skal delta på en organisert tur hos oss anbefales å parkere på en av langstidsparkeringene på Åndalsnes. På motsatt side av Jernbanestasjonen, Victoria plassen (Isfjordsvegen) er det en langtidsparkering. Det er også mulig å parkere ved Rauma kulturhus, Øran Stadion og Romsdalshallen parkering for litt kortere anmarsj til Via Ferrata.
Mer om parkering i Åndalsnes -
Ofte handler det ikke bar om hvor sprek man er, men hvor mye erfaring man har med klatring og hvordan man takler høyder. Vi anbefaler alltid å booke tur med guide første gang man går Vestveggen.
-
Nei, dessverre. Vaierbroen er en del av Vestveggen. Men vi er i ferd med å bygge ny via ferrata rute, med en vanskelighetsgrad i mellom Introveggen og Vestveggen. Denne ruten skal gå slik at man har mulighet til å gå over vaierbroen. Vi håper denne skal være ferdig ila. 2024, men datoen er ennå ikke satt.
-
Når du er ferdig med Introveggen følger man stien til hovedstien som går opp og ned fjellet Nesaksla. Når du kommer til hovedstien går du til høyre (oppover). Herfra er det ca. 150 høydemeter opp til Rampestreken. Det tar ca. 20 minutter.
Romsdalseggen
-
Turen over Romsdalseggen er 10,8 km, med 1051 høydemeter totalt. Romsdalseggen tar omtrent 5-8 timer.
-
Turen har noen luftige partier, som er utsatt og vanskelig i mye vær og vind. Partiene er korte, men kan absolutt føles på kroppen om man har høydestrekk / høyderespekt.
Turen er egnet for litt eldre barn med fjellerfaring. Grunnet smale partier i Halsaskaret og Mjølvaskaret og for å minimere toveistrafikk anbefales det sterkt å gå Romsdalseggen fra Venjesdalen og til Åndalsnes.
-
Hvis du kommer med bil, anbefaler vi å parkere på Viktoria parkeringen (se kart) på Åndalsnes. Dette er den nærmeste parkeringsplassen når du kommer ned fra Rampestreken eller tar gondolen ned. Herfra er det omtrent fem minutter å gå til busstasjonen, Norsk Tindesenter og Romsdalsgondolen.
-
Vi oppfordrer alle til å ta Romsdalseggen bussen inn til startpunktet i Vengedalen. Da er du med å støtter arbeidet med vedlikehold av stien!
Billetter forhåndsbestilles direkte hos busselskapet her. Bussen stopper på flere holdeplasser så du kan gå på der det passer deg best.
-
Når man nærmer seg slutten av turen, kan man ta gondol ned fra Nesaksla. Det er mulig å kjøpe billetter i automaten på toppen.
Om man fortsatt har futt i bena, kan man fortsette ned forbi Rampestreken og ned til Åndalsnes.
Klatreveggen
-
-
Skal du fornye årskort, eller bli medlem, må du komme i resepsjonens åpningstid.
Med medlemskap i klatrehallen vil man ha mulighet til å klatre utenfor åpningstidene.
-
Åpen klatekveld er et tilbud for de som ikke har årskort, utenfor åpningstidene i lavsesong. Da vil bakdøren være åpen og det vil være en vakt tilstede i klatrehallen.
De som kommer på åpen klatrekveld kan betale på vipps eller bruke klippekort som tidligere er kjøpt i resepsjonen.
Det er åpne klatrekvelder 18:00 - 21:00 tirsdag, torsdag og søndag på høst og vinter.
-
-