Grunnsteiner Norsk Tindesenter

I forbindelse med byggingen av Norsk Tindesenter ble det bestemt at vi måtte ha en grunnstein for hver av de tre store tindene i Norge, og de tre store fjellorganisasjonene fikk ansvaret for å hente steiner fra toppen av disse fjellene.

Romsdalshorn

Grunnsteinen fra toppen av Romsdalshorn ble hentet av Martin Lotz og Ivan Kravjansky den 1. mars 2015. Denne første grunnsteinen ble lagt ned i forbindelse med fullført grunnarbeid den 7. mars 2015 av Signe Grüner (8 år) og Oddmund Unhjem på vegne av Norges Klatreforbund og Romsdal Tindegruppe.

Store Skagastølstind

Grunnsteinen fra toppen av Store Skagastølstind ble hentet av Joel Larsson og Per Lindberg som gikk Vestveggen den 16. november 2014. Steinen ble lagt ned i forbindelse med at Tindesenteret fikk tett tak, og ble lagt ned den 14. november 2015 av Ragnhild Amundsen og Ralph Høibakk på vegne av Norsk Tindeklub.

Stetind

Grunnsteinen fra toppen av Stetind ble hentet av Rune Harjo Jensen og Karin Eknor den 16. april 2016. Denne siste grunnsteinen ble lagt ned, ved den offisielle åpningen av Norsk Tindesenter den 13. mai 2016, av HKH Kronprins Haakon og generalsekretær Nils Øveraas på vegne av Den Norsk Turistforening og Narvik og Omegn Turistforening.

 

Activities