Tindemuseum (utgått)

Start ditt besøk på tindemuseet med filmen "Trollfolk", hvor du får sett bratt friluftsliv på sitt beste, kombinert med spennende eventyrfortelling. Rykende ferske tindesportopptak, kombinert med historiske tilbakeblikk og animasjon, sørger for spenning fra begynnelse til slutt. Filmen varer i 15 minutter og spilles hver hel og halv time. 

I museumet finner du videre en ny og moderne utstilling som på en variert og engasjerende måte formidler tindesportens utvikling i Norge. 

Utstillingen har 16 spennende installasjoner som med ulike innfallsvinkler formidler viktige aspekter ved tindesporten og drivkraften til menneskene som utøver den. 

Installasjonene legger opp til interaktivitet, læring og lek for både barn og voksne.

Sanne historier har blitt dramatisert, gammelt utstyr er kommet frem i lyset og egne klatreferdigheter kan testes. Du finner en rekke temavideoer, interaktive stasjoner, illustrerende bilder og tekster på både norsk og engelsk.

Utstillingen er bygget på det mangeårige arbeidet til klatrepioner Arne Randers Heen, som store deler av sitt liv samlet inn historisk materiale fra norsk tindesport. I museet finner du også Heens flotte fjellbibliotek, som er en omfattende samling av både nye og eldre bøker og tidskrifter relatert til norsk tindesport. I tindemuseumet finner du også et eget digitalt arkiv, med bl.a. de første bilder tatt av den kjente danske redaktøren, amatørfotograf og tindebestiger, Carl Hall, som hadde over 50 norske førstebestigninger på sin merittliste.    

Om du ikke vil prøve klatring selv, får du muligheten til å se andre klatre til topps inne i klatresenteret, som forøvrig er Norges høyeste innendørs klatrevegg og ruver hele 21 m. 

Guida turer i museumet kan forhåndsbestilles for grupper og i sesongen. 

Ved inngangen til senteret finner du også en gavebutikk med bøker, kart, turutstyr og gaveartikler. 

Book Now!

Aktiviteter