Klatrevegg

Sportsklatring innendørs er den perfekte aktivitet for alle som vil klatre uansett ferdighet.

I klatreveggen finner du 60 ulike klatrerruter av ulik vanskelighetsgrad fordelt på 20 toppfester. Storveggen har ruter på opptil 21 meter, med lett overheng.

Nybegynnere anbefaler vi å starte i den vertikale 11 meter høye kursveggen. Her har vi også automatisk nedfirer om du skulle være i beit for godkjent sikrer.

For deg som vil trene teknikk og styrke eller prøve klatring uten tau, er buldreveggen ett perfekt alternativ. Vi har også ett eget område spesielt tilrettelagt med buldring for de alle minste.

Vi tilbyr en rekke aktiviteter og kurs i klatreveggen og tilbudet varierer gjennom året. Har barnet en bursdag å feire, eller ønsker du å ta med bedriften på en morsom aktivitet er tindesenteret garantert en innetier. 

Når du trenger en pause fra klatreøkten kan du utforske den spennende samlingen på norsk tindemuseum - alt inkludert i en og samme billett. 

Harde fakta: 
2000 klatretak
390 kvm klatrevegger
60 ruter å velge mellom
20 toppfester
110 kvm buldremoro
21 m til toppen
2 autobelay (automatisk nedfiring)
barnebuldrehule 

Klatrekurs

Prøv klatring 

Finn ut om klatring er noe for deg! Her får du prøve klatring under oppsyn av en instruktør og det kreves ingen forkunnskaper. Dette er en gruppetime med maks 6 deltakere. Etter timen er du selvfølgelig velkommen til å buldre og utforske resten av Norsk Tindesenter. 

Grunnkurs klatring inne

Dette kurset er et nybegynnerkurs i klatring, der man lærer de grunnleggende prinsipper i sikring og klatring ved en innendørs klatrevegg.
Kurset går over to kvelder, mandag og onsdag kl 18:00-22:00.
Kurset skal gjøre deltakerne kvalifiserte til å ta Brattkort som igjen gir mulighet til å klatre i de fleste innendørs klatreanlegg i landet. 
I henhold til Norges klatreforbunds reglement for Brattkort, har dette kurset 13 års aldersgrense. 
Les mer om Brattkort på www.brattkompetanse.no
Prøven følger med i prisen, som kan tas i etterkant av kurset.


Led/oppfriskningskurs

Er det en stund siden du klatret og føler deg noe rusten? 
Dette kurset er for de som har en viss kjennskap til klatring fra tidligere, og for de som innehar et topptaukort. Kurset går gjennom sikringsteknikker både på topptau- og ledklatring, men har størst fokus på ledklatringen.
Målet er å bevisstgjøre deltagerne på potensielle farer som er forbundet med klatring.
Kurset skal gjøre deltakerne kvalifiserte til å ta Brattkort som igjen gir mulighet til å klatre i de fleste innendørs klatreanlegg i landet. Prøven tas i etterkant av kurset.
Varighet 3 timer
Krav: Minimum 13 år, godkjenning fra foresatte inntil fylte 18 år. Trygg på topptausikring.
Les mer om Brattkortet på www.brattkompetanse.no

 

Privattime med klatreinstruktør

Vi tilbyr privattime med klatreinstruktør på forespørsel. Maks 4 personer per instruktør. 

Klatreregler

All klatring, buldring og opphold ved buldreveggen og klatreveggene skjer på eget ansvar. Du har selv ansvaret for å ikke få en fallende buldrer eller klatrer i hodet. Det er de på gulvet som har ansvaret for å ikke få en buldrer i hodet!

Alle som skal klatre/buldre skal fylle ut en ansvarserklæring.

Ingen har lov å klatre tau alene.

NKFs sikringskort kreves for alle som skal sikre på egenhånd på topptau eller led.

Topptaukort gir adgang til å sikre på topptau.

Brattkort (Ledkort) gir adgang til å sikre på led.

Sikrere under 16 år har kun anledning til å sikre klatrere som også har sikringskort. 

Sikringskort skal fremvises ved kjøp av billett og vises hvis personalet etterspør det.

Barn (opp til 13 år) skal være i følge med voksen og holdes under oppsyn hele tiden (unntak for de på Tindesenterets grupper hvor instruktører tar over ansvaret). Støynivået skal holdes moderat.

Buldreveggen i hovedrommet er forbeholdt de voksne, med en aldersgrense på 13 år.

Men alle over 7 år kan buldre under kontinuerlig oppsyn av voksne på den store veggen.

Buldrehula er forbeholdt barn. Voksne som trener i buldrehula skal slippe barn inn når de ankommer, barn har førsterett. I Buldrehula skal alle barn holdes under oppsyn av voksne.

Med brattkort (led) har man lov til å veilede en ikke sikringskyndig person. Man må minst være 18 år. Veilederen er ansvarlig for sikringsarbeidet, skal være på gulvet og holder i sikringsenden på tauet.

Norsk Tindesenter har to stk autobelay. Dette er en automatisk fallsikring, som gjør klatring mulig uten en sikringsmakker.  For å klatre på autobelay kreves sikringskort og at man er over 13 år, eller at en er i følge med en annen klatrer som har sikringskort, som da får det fulle ansvar for kameratsjekk.

Du vil be om veiledning ved enhver tvil om bruk av anlegg eller utstyr.

Kun «kalkball» og «flytene kalk» er tillatt i klatrehallen. Dette av hensyn til klatrehallens miljø.

Dersom du oppdager sikkerhetsmessige mangler ved anlegg eller utstyr i bruk forplikter du deg til å melde fra til personalet.

Dersom du oppdager at andre klatrer eller sikrer uforsvarlig, eller på en annen måte setter seg selv eller andre i fare, forplikter du deg til å si fra til vedkommende og til personalet.

Enhver form for lønnet instruksjon i Tindesenterets lokaler skal kun skje etter avtale med Tindesenteret. Ansvarlig for gruppen skal minimum inneha klatreleder inne (NKF) kompetanse.

Alle som benytter klatrehallen skal følge NKFs sikringskortrutiner og klatrevettplakaten. Alltid kameratsjekk, god kommunikasjon til enhver tid, og alltid holde et godt grep om sikringsenden.

Du vil innrette deg etter instrukser fra Tindesenterets personale. Personalet kan henvise til buldring og inndra Sikringskort dersom det ikke sikres forsvarlig.

Bedriftsklatring

 

Prøv klatring bedrift 
Vi stiller med instruktører som tar seg av sikkerheten. Dere stiller med pågangsmot, humør og mulig et snev av konkurranseinstinkt. Opplegget har en varighet på ca 2 timer. Inkl. alt utstyr, instruktør, frukt og mineralvann.

Kr 495,- per person

Prøv buldring bedrift
Klatring uten tau. Dette er den vanligste introduksjonen til klatring. Instruksjon i bevegelse og problemløsning i buldreveggen. Små ruter som klatres uten tau. Opplegget har en varighet på ca to timer og inkl. alt utstyr, instruktør, frukt og mineralvann. 

Kr 435,- per person

Prøv klatring - "Trollkamp" 
-Her er det samarbeid og vinnerinstinkt som kommer i fokus! 
-Klatring sentralt, men flere innslag av aktiviteter som skaper engasjement
-Alle aktivitetene foregår med tausikring
-Noen av aktivitetene kombineres med vår utstilling
-Instruktøren tar seg av sikkerheten
-Eksempel på aktiviteter: puslespill, kassestabling, quiz, scrable, balanseline m.m.
-Opplegget har en varighet på 2 timer. 
-Alt utstyr inkludert
-Frukt og mineralvann

Kr 695,- per person

Send oss en uforpliktende forespørsel i dag på post@tindesenteret.no

Utstyrsleie

 

Full pakke 150,-

Sele 60,-

Sko 60,-

Tau 60,-

Sikringsmiddel 30,-

Kalkpose 30,-

 

Aktiviteter